Wat u moet weten over de groeifasen van een puppy
Wat u moet weten over de groeifasen van een puppy
Naarmate ze zich ontwikkelen, doorlopen alle pups verschillende stadia. Elk niveau onderscheidt zich door uniek gedrag en vaardigheden. U kunt het gedrag van uw puppy beter begrijpen als u zich bewust bent van deze ontwikkelingsfasen.
U kunt bijvoorbeeld meer geduld hebben als uw puppy op uw nieuwe schoenen kauwt als u zich ervan bewust bent dat hij zijn omgeving net begint te verkennen. U kunt uw puppy de beste zorg geven door op de hoogte te zijn van zijn ontwikkelingsstadia.
Hieronder staan de belangrijkste fasen van de groei van een puppy en het gedrag dat u in elke fase kunt waarnemen:
Wat gebeurt er tijdens de neonatale periode (0-2 weken)
Samenvatting van de feiten voor puppy's in de neonatale periode:
- Puppy's zijn fysiek klein en hebben een dunne vacht.
- Hun zicht en gehoor zijn in dit stadium ook slecht.
- Ze brengen het grootste deel van hun tijd slapend en voedend door.
- Puppy's leren in deze fase gedrag en ontwikkelen gehechtheid aan hun nestgenoten en verzorgers.
- Het is belangrijk om puppy's regelmatig te hanteren tijdens
- In deze fase krijgen ze melk of vervangende flesvoeding
Vanaf de geboorte tot twee weken oud duurt deze tijd. Puppy's moeten gedurende deze tijd warm worden gehouden, omdat ze hun lichaamstemperatuur niet zelf kunnen regelen. Fysiek zijn pasgeboren puppy's erg klein en hebben ze een erg dunne vacht. Ze hebben momenteel een vreselijk gehoor en gezichtsvermogen. Ze zullen in dit stadium voornamelijk dutten en borstvoeding geven.
Puppy's pikken in dit stadium gedrag op en vormen een band met hun nestgenoten en verzorgers. Puppy's moeten in dit stadium regelmatig worden aangeraakt, zodat ze wennen aan menselijk contact. Volgens onderzoek hebben pasgeboren puppy's die vaak worden aangeraakt, sterkere sociale vaardigheden en zullen ze minder snel bang worden voor mensen. Ook is de kans groter dat ze eenvoudig te trainen zijn.
Op dit punt is de motoriek beperkt. Puppy's kunnen nog niet lopen en kunnen alleen kruipend een klein stukje bewegen.
Neonatale puppy's krijgen moedermelk of een melkvervangende formule. Ze zullen nog niet genoeg tanden hebben om vast voedsel te eten, dus ze zullen de hele dag veel moeten drinken.
De overgangsfase van een puppy (2 tot 4 weken)
Samenvatting van de feiten voor de overgangsfase:
- Ze brengen nog steeds het grootste deel van hun tijd door met slapen en eten.
- Ze beginnen met verkennen
- Ze zijn zintuigen aan het ontwikkelen
- Fysiek groeien
- Het is belangrijk om regelmatig met puppy's om te gaan
Vanaf een leeftijd van twee tot vier weken duurt deze fase. De fysieke groei en ontwikkeling van puppy's vindt plaats tijdens de overgangsfase. Hun zicht en gehoor zullen steeds beter worden en hun vacht zal dikker worden.
Je puppy leert over de wereld om hem heen terwijl hij tijdens de overgangsfase zijn omgeving begint te onderzoeken. In deze periode zullen zijn zintuigen groeien, daarom zal hij veel leren over zijn omgeving. Hij zal gehechtheid beginnen te vormen aan de mensen en dingen om hem heen.
Tijdens de overgangsfase zullen puppy's ook beginnen te leren lopen en rennen. Ze zullen beter kunnen bewegen en een betere coördinatie hebben. Ze zullen echter nog steeds langzaam en onhandig bewegen.
Socialisatie van puppy's is in dit stadium van cruciaal belang, aangezien ze meer met hun nestgenoten en verzorgers beginnen om te gaan. Om pups te laten uitgroeien tot goed aangepaste volwassenen, is het van cruciaal belang om ze tijdens deze fase gunstige ervaringen te geven.
Puppy's zullen op dit moment vast voedsel beginnen te eten, maar ze zullen nog steeds bij hun moeder zogen of melkvervangers consumeren.
Een puppy tijdens de socialisatieperiode (4 tot 7 weken)
Samenvatting van feiten voor puppy's in de socialisatieperiode:
- De socialisatieperiode duurt van vier tot zeven weken oud.
- Puppy's leren omgaan met hun omgeving en socialiseren met andere dieren
- Het is belangrijk om puppy's tijdens deze fase bloot te stellen aan een verscheidenheid aan verschillende soorten voedsel
- Puppy's moeten tijdens de periode een verscheidenheid aan gezonde voeding krijgen
- Ze zullen zich in deze periode snel ontwikkelen
Deze tijd ligt tussen de vier en zeven weken oud. Het is cruciaal om puppy's bloot te stellen aan zoveel mogelijk mensen, dieren en ervaringen in dit beïnvloedbare tijdperk. Puppy's leren in deze periode omgaan met hun omgeving en socialiseren met andere dieren.
De hersenen van puppy's zijn ongelooflijk actief tijdens de socialisatiefase en ze beginnen hun motoriek snel te verbeteren. Ze zullen beter kunnen bewegen en een betere coördinatie hebben. Tijdens deze fase zullen ze klein maar snel zijn, dus wees voorbereid!
Het is van cruciaal belang om puppy's in dit stadium kennis te laten maken met een reeks voedingsmiddelen. Dit zal het voor kinderen gemakkelijker maken om verschillende soorten voedsel te leren consumeren en zich meer op hun gemak voelen bij het uitproberen van nieuwe dingen. Gedurende deze tijd moeten puppy's naast vast voedsel ook een verscheidenheid aan gezonde maaltijden krijgen, zoals melk of vervangende flesvoeding.
De 2e socialisatie- en angstige periode in de groeifase van een puppy (7 tot 12 weken)
Samenvatting van feiten voor de 2e socialisatie en angstige periode:
- Duurt van acht tot twaalf weken oud.
- Verdacht van nieuwe mensen en dieren.
- Het is belangrijk om in deze fase door te gaan met socialiseren met uw puppy, zodat hij zijn angsten kan overwinnen.
- Het ontwikkelen van hun motoriek en probleemoplossend vermogen.
- Ze kunnen tot 18 uur per dag slapen.
- Ze zouden 3 tot 4 keer per dag moeten eten.
Puppy's kunnen in dit stadium bij hun moeder worden weggehaald en in een nieuw huis worden verwelkomd. Van acht tot twaalf weken oud duurt deze tijd. Puppy's kunnen tijdens deze fase angst beginnen te voelen en een verhoogde angst ontwikkelen voor onbekende wezens en mensen. Om ervoor te zorgen dat uw puppy in deze periode over zijn fobieën heen komt, is het van cruciaal belang om met hem te blijven socialiseren.
Puppy's zullen tijdens de tweede socialisatiefase verbeterde motorische en probleemoplossende vaardigheden hebben. Ze zullen gemakkelijker bewegen en actiever zijn. Gedurende deze tijd is het van cruciaal belang om kinderen veel kansen te geven om te spelen en te bewegen. Dit zal hun ontwikkeling van vaardigheden ondersteunen en hen helpen uitgroeien tot gezonde individuen.
Ze zullen nog veel tijd slapend doorbrengen, dat weet ik zeker! Ze mogen nog steeds maximaal 18 uur per dag slapen. Terwijl ze uitzetten en groeien, kunnen ze hierdoor energie besparen. Puppy's beginnen minder te slapen en worden overdag actiever naarmate ze ouder worden.
Om uit te groeien tot gezonde volwassenen, moeten puppy's in dit stadium hun voedzame voeding behouden. Het is van cruciaal belang om kinderen te blijven blootstellen aan een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zodat ze kunnen leren hoe ze verschillende keukens kunnen eten en zich meer op hun gemak voelen met nieuwe situaties. Op deze leeftijd eten kinderen alleen vaste maaltijden en drinken ze geen melk of vervangende flesvoeding meer. De meeste puppy's hebben drie tot vier maaltijden per dag nodig. Dit bevordert een gezonde groei en voorkomt dat de pups te zwaar worden.
Wat u moet weten tijdens de jeugdfase van een puppy (3 tot 4 maanden)
Samenvatting van de feiten voor de jeugdfase van een puppy:
- Duurt van drie tot vier maanden oud.
- Puppy's zitten in deze fase vol energie en hebben veel beweging nodig.
- Goed moment om te beginnen met trainen
- Ze eten drie tot vier maaltijden per dag.
- Ze kunnen ingeblikt voedsel, droogvoer en rauw voedsel eten
Tussen drie en vier maanden oud is wanneer deze fase duurt. Puppy's in deze fase hebben veel beweging nodig omdat ze zo energiek zijn. Naarmate ze meer leren over hun omgeving, beginnen ze ook meer te spelen en kunnen ze mondachtig gedrag vertonen. Zorg ervoor dat je ze voldoende kauwspeeltjes geeft om ze bezig te houden en uit de problemen te houden.
U zou op dit moment met de training van uw puppy moeten beginnen. Het is een fantastische tijd om de puppy nu zindelijk te maken, omdat hij dan controle over zijn blaas begint te krijgen.
Het is ook een geweldig idee om ze op dit moment fundamentele instructies te leren, zoals zitten, blijven, komen en liggen. Op deze leeftijd staan puppy's bijzonder open voor lesgeven en pikken dingen snel op. Zorg ervoor dat de trainingssessies kort zijn om te voorkomen dat uw puppy wordt overweldigd of verveeld.
Puppy's hebben in alle ontwikkelingsfasen een voedzaam dieet nodig, maar met name de jeugdfase is cruciaal. Puppy's hebben veel eiwitten en voedingsstoffen nodig om een gezonde groei en ontwikkeling te ondersteunen. Ze kunnen hun gezondheid en activiteitsniveau behouden met een uitgebalanceerd dieet.
Puppy's kunnen tijdens deze periode een grote verscheidenheid aan voedsel consumeren. zoals rauw voedsel, droog voedsel en ingeblikt voedsel. Gedurende deze tijd moeten puppy's drie tot vier maaltijden per dag blijven consumeren.
De laatste fase van de groeicyclus van een puppy is de adolescentiefase (6-18 maanden)
Samenvatting van de feiten voor een puppy tijdens de adolescentiefase:
- Duurt zes tot acht maanden
- Ze worden zelfstandiger
- Belangrijk om te blijven trainen
- Ze zullen minder slapen
- Moet basiscommando's begrijpen en enigszins zindelijk zijn
Tussen de leeftijd van zes en achttien maanden duurt deze fase. Puppy's kunnen op dit punt hun grenzen gaan verleggen en uw autoriteit in twijfel trekken. Bovendien kunnen ze minder ontvankelijk worden voor instructie en onafhankelijker worden. Om ervoor te zorgen dat uw puppy zich in deze tijd ontwikkelt tot een volwassen hond die zich goed gedraagt, is het van cruciaal belang om te blijven zorgen voor beweging, structuur en training.
Uw hond zou zich op dit punt moeten hebben aangepast aan zijn nieuwe familie en huis. Hij moet eenvoudige instructies kunnen gehoorzamen en zich bewust zijn van de verwachtingen die aan hem worden gesteld, zoals inbraak, niet tegen mensen opspringen en niet op meubels kauwen.
Naarmate ze ouder worden, kunnen ze minder gaan slapen, maar ze hebben nog steeds veel slaap nodig. Zorg ervoor dat uw puppy een gezellige slaapplek heeft, zodat hij veel rust kan krijgen. Een bench is een fantastische keuze omdat uw puppy zich er veilig door zal voelen.
Gedurende deze tijd blijven puppy's dagelijks drie tot vier maaltijden consumeren.
Meer weten over puppyvaccinaties
Puppy's hebben een reeks vaccins nodig om ze gezond te houden. Het is van cruciaal belang om de timing van de vaccinatiereeks en de specifieke vaccinaties die uw puppy nodig heeft met uw dierenarts te bespreken. Tijdens de leeftijd van zes tot acht weken wordt de eerste ronde vaccins routinematig toegediend. Totdat hij zestien weken oud is, krijgt uw puppy elke drie tot vier weken een herhalingsvaccinatie. Daarna heeft hij, om zijn bescherming te behouden, een jaarlijkse booster-injectie nodig.
Om wormen te voorkomen, moeten puppy's ook routinematig worden ontwormd. Het is cruciaal om de juiste aanpak met uw dierenarts te bespreken. Vanaf een leeftijd van twee weken krijgen de meeste puppy's een kuur met ontwormingsmiddelen. Tot ze twaalf weken oud zijn, worden ze normaal gesproken om de twee weken toegediend. Daarna krijgen ze gewoonlijk maandelijkse doses ontwormingsmedicijn.
Puppy's moeten regelmatig naar de dierenarts voor controles. Om ervoor te zorgen dat uw puppy goed groeit en volwassen wordt, zijn deze cruciaal.
Veel voorkomende vaccinaties voor puppy's zijn:
Rabiës vaccin
Na zestien weken heeft uw puppy een hondsdolheidsvaccinatie nodig. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat hij op deze leeftijd aan het virus wordt blootgesteld, is het belangrijk om de vaccinatie te krijgen om hem in de toekomst te helpen beschermen. Dit zal hem helpen beschermen tegen het virus dat wordt aangetroffen in het speeksel van besmette dieren. De meeste plaatsen hebben wetten die deze vaccinatie vereisen.
Het DHPP-vaccin
Hondenziekte, adenovirus, parvovirus, para-influenza en hondenhepatitis zijn de vier ziekten waartegen het DHPP-vaccin voorkomt. Puppy's krijgen deze vaccinatie tussen zes en acht weken oud. Dit is een cruciale stap voordat puppy's het huis verlaten en beginnen met interactie met andere honden als je vraagt wanneer puppy's naar buiten mogen. Tot ze zestien weken oud zijn, krijgen puppy's elke drie tot vier weken een herhalingsvaccinatie. Ze hebben dan een jaarlijkse booster-injectie nodig om hun bescherming te behouden. De ziekten waartegen het DHPP-vaccin beschermt, staan hieronder vermeld:
Parvovirus
Op een leeftijd van zes tot acht weken krijgt een puppy een hondenziekte-vaccinatie. De ademhalings-, gastro-intestinale en neurologische systemen worden allemaal beïnvloed door het dodelijke virus dat bekend staat als hondenziekte. De voer- en drinkbakken van dieren zijn vaak besmet met deze ziekte, die wordt verspreid door blootstelling via de lucht.
Adenovirus
Adenovirus treft meestal puppy's jonger dan twaalf weken bij honden. Uitdroging, ernstige diarree en braken kunnen allemaal het gevolg zijn van de infectie. Puppy's met het virus zijn ook vatbaar voor het krijgen van longontsteking.
Parainfluenza
Een virus genaamd para-influenza kan de luchtwegen beschadigen. Het is een zeer besmettelijke ziekte die kan worden overgedragen door in contact te komen met geïnfecteerd speeksel, ontlasting of urine. De met virus geïnfecteerde honden kunnen braken, diarree en koorts hebben. Het virus kan in ernstige situaties longontsteking en de dood veroorzaken.
Canine Hepatitis
Een gevaarlijk virus genaamd hondenhepatitis kan ervoor zorgen dat de lever van honden faalt. Contact met geïnfecteerde urine, ontlasting of speeksel kan de ziekte verspreiden. De met virus geïnfecteerde honden kunnen braken, diarree en koorts hebben. Het virus kan in ernstige situaties fataal leverfalen veroorzaken. De ziekte hondenhepatitis kan niet worden genezen.
Distemper
Op een leeftijd van zes tot acht weken krijgt een puppy een hondenziekte-vaccinatie. De ademhalings-, gastro-intestinale en neurologische systemen worden allemaal beïnvloed door het dodelijke virus dat bekend staat als hondenziekte. De voer- en drinkbakken van dieren zijn vaak besmet met deze ziekte, die wordt verspreid door blootstelling via de lucht.
Meer dat u moet weten over puppytanden
Puppy's hebben 28 melktanden, die rond de leeftijd van drie weken beginnen door te breken. Voordat de volwassen tanden doorbreken, zullen deze melktanden, ook wel melktanden genoemd, drie tot vier maanden meegaan.
Rond deze periode beginnen de melktanden door te breken en worden ze vervangen door volwassen tanden. Tegen de tijd dat ze zeven maanden oud zijn, hebben puppy's 42 volwassen tanden die beginnen uit te barsten.
Honden hebben 42 volwassen tanden, waaronder:
- snijtanden (8)
- Hoektanden (4)
- Premolaren (12)
- Kiezen (16)
Hoe het gewicht van een puppy te volgen
Tijdens het eerste levensjaar ontwikkelen puppy's zich snel. Als ze zes weken oud zijn, hebben ze meestal hun geboortegewicht verdubbeld en tegen twaalf weken is het verdrievoudigd. Daarna zullen ze nog zwaarder worden, maar langzamer. Om te voorkomen dat uw hond overgewicht of ondergewicht krijgt, is het cruciaal om zijn gewicht in de gaten te houden. U kunt het gewicht van uw puppy controleren met de hulp van uw arts.
Puppy's met overgewicht of ondergewicht kunnen gezondheidsproblemen krijgen. Puppy's met overgewicht hebben meer kans op obesitas, heupproblemen en andere gezondheidsproblemen. Puppy's met ondergewicht lopen het risico op gezondheidsproblemen zoals spierzwakte en ondervoeding. Door het gewicht van uw puppy in de gaten te houden, kunt u zijn welzijn waarborgen.
Zet de hond op de weegschaal zoals u dat zelf zou doen om erachter te komen hoeveel hij weegt. Een klein stukje van een traktatie kan worden gebruikt om een onrustige puppy lang genoeg af te leiden zodat jij de schaal kunt lezen.
Melk en vast voedsel voor een puppy
Tot ze ongeveer 7 weken oud zijn, zullen puppy's melk of vervangende flesvoeding consumeren. Ze kunnen worden voorgesteld aan vast voedsel als ze drie weken oud zijn, wanneer hun melktanden beginnen uit te barsten.
Om hun snelle groei te ondersteunen, hebben puppy's een dieet nodig dat rijk is aan eiwitten en vetten. Gewoonlijk bevat puppyvoer meer calorieën dan volwassen hondenvoer. Totdat hij zes maanden oud is, moet u uw hond elke dag drie tot vier maaltijden geven. Je kunt hem dan veranderen naar twee maaltijden per dag. U moet er altijd voor zorgen dat uw puppy toegang heeft tot vers, schoon water.
Gedachten over puppytraining
Puppy's hebben veel beweging nodig om hun overtollige energie kwijt te raken.
- Vangen spelen, wandelen en je puppy laten rondrennen in een omheind gebied zijn enkele activiteiten die je met hem kunt doen om hem in beweging te krijgen.
- Een fantastische methode om uw puppy zowel mentale als fysieke oefening te geven, is door hem te trainen. Training stimuleert de geest, wat helpt bij het in slaap brengen van kinderen.
- Als uw puppy niet aan het trainen is, zorg er dan voor dat u hem bezig houdt door hem veel speelgoed en kauwsnacks te geven.
- Om ervoor te zorgen dat uw puppy het niet overdrijft, is het van cruciaal belang om zijn activiteitsniveau in de gaten te houden. Langdurig rennen en springen mag niet worden toegestaan voor puppy's, omdat dit hun nog vormende botten en gewrichten kan beschadigen.
- Hier zijn 23 hondvriendelijke activiteiten die u met uw hond kunt doen wanneer uw puppy dingen in huis begint te ontgroeien.
De periode van puppy-ontwikkeling is leuk! Uw puppy ondergaat veel veranderingen terwijl hij zich ontwikkelt en volwassen wordt. Terwijl uw puppy door elke levensfase vordert, moet u ervoor zorgen dat u veel liefde, tolerantie en richting toont.